Dobry występ Łukasza Wasilewskiego w Roosendaal.
23.12.2013

W miniony weekend startował tylko jeden z naszych reprezentantów – Łukasz Wasilewski, na 2-gwiazdkowych zawodach w Roosendaal (Holandia). Konkurencja była bardzo duża. W turnieju wystartowało blisko 130 zawodników z 25 państw.

Łukasz Wasilewski startował na trzech koniach: Cupido (w konkursach dla młodych koni), Arakornie (Mała Runda) i doskonale wszystkim znanym Wavantosie VD Renvillehoeve (w Dużej Rundzie).

Zawody rozpoczęły się dla naszego zawodnika bardzo dobrze. W konkursie otwierającym (Mała Runda) zajął 2. miejsce ze stratą w rozgrywce zaledwie dziesięciu setnych sekundy do lidera. Chwilę później ukończył konkurs dla młodych koni na trzeciej pozycji. W Dużej Rundzie niestety miał nieco mniej szczęścia. Zrzutka na ostatniej przeszkodzie pozbawiła naszego zawodnika szansy na zwycięstwo, a także na zdobycie dodatkowych punktów do LR.

Kolejny start w konkursie MR także dał naszemu zawodnikowi drugą lokatę. Niestety mniej szczęście miał już w pozostałych konkursach turnieju.

Wyniki zawodów można sprawdzić na oficjalnej stronie organizatora: http://www.dengoubergh.nl/